til forsiden billedkatalog tekster og anmeldelser cv og kontakt print katalog

 ENGLISH VERSION

 Tekster af:

 Helmer Lång 
 Johan Ström 
 Ulf Berg 
 Karl-Erik Eliasson 

  "Kunst er stort set et JA til tilværelsen.”
                                                     Friederich Nietzsche

Helmer Lång:

Jeg har fulgt ham som kunstner i mere end tyve år. Hviken forbløffende udvikling fra eksperimenterne med readymades og andre tilknytninger til den trivielle virkelighed og så hans aktuelle udforskning af nye sprog og ukendt land bag hverdagens horisont.
Et af de sidste oliemalerier jeg har set af ham hedder “Med en magisk aura”; billedet er som en sprængt stjernehimmel, horn skibe, fabriksskorstene, kors, arme og andre elementer fra virkeligheden synes at være kastet omkring efter en celest eksplosion. Men I al splittelsen og mangfoldigheden har billedet en sælsom helhed. Denne forening af voldsom dramatik og harmoni har de bedste af Carten Nashs malerier. Man kan se slægtskabet med Jørgen Nash - ja,vist, det er hans far ( og hvorfor skulle han fornægte arven?) men han er også brorsøn til Asger Jorn og adobtivbarn afhele COBRA og han finder helt sin egen vej når han balancerer mellem det konkrete og hans dragning mod mystikken og drømmen.

Man følger ham gerne på en vandring i hans eget univers, som både humoristisk og legende rummer en filosofisk indsigt og en eftertænksomhed som viser at vi har at gøre med en spontan og samtidig astetisk flyvefærdig kunstner. Hans farver er med årene blevet mere modne og mættede samtidig med at de har beholdt deres ungdommelige friskhed.
Når man går ind I Carsten Nashs malerier havner man på en ny stjerne, farverig, formskiftende, fængslende.
Helmer Lång – Dr. Phil., poet, kunst og litteraturkritiker.

Til toppen

Johan Ström:

“ I hans billeder forvandles utydeligheden til en kantiansk klarhed, hvor Nash blotlægger tingenes indre sjæl med et resultat som har få ligheder med udtrykkets repræsentation i sindets verden.
Det er præcis denne sofistikerede balancegang mellem en indre og ydre præsentation af tingene som er facinerende ved denne udstilling, et forsøg på at kommentere tilværelsens vilkår med kunstnerens pennetrerende redskaber.
At der desuden hviler en magisk aura over Carsten Nashs maleri og at det drejer sig om gribende maleri med æstetiske egenskaber gør et besøg på galleriet til til en mere end filosofisk rundgang”
Johan Strøm, Helsingborg Dagblad. 29/4-1994

Til toppen

Ulf Berg:

Carsten Nash har som kunstner og menneske altid været nysgerrig og hurtig til at sætte sig ind i nye problemstillinger. Siden halfjerdserne har hans kunstneriske udtryk skiftet scenografi.
Indholdet har dog altid signaleret varme og livsbekræftende følelser som er så typiske for Carsten Nash som kunstner. I en lang række udstillinger i Sverige, Danmark, Island og Finland har hans kunstneriske intentioner spejlet både leg og alvor.
Han har den sjældne egenskab at formå at anpasse sit udtryk til det omkringliggende milieu, lavmælt, men samtidig farvestærkt og humoristisk.
Ulf Berg, Nordvästra Skånes Tidninger. 27/4 1994

Til toppen

Karl-Erik Eliasson:

Carsten Nash är en kolorist som hela tiden förmår hålla offensiven igång, antingen han väljer akryl, olja eller gouachesom uttrycksmedel.”Befria fantasin” uppmaner han I en av oljarna, och han hjälper verkligen till med sin konst. Längst in haenger “Tango jalousie”, rn förnämlig markering av dansk internationalism både musikaliskt och I betvingande expresionism. Att lägga på färg går väl an, men att hitta rytmen och samklangenär svårare.
Det är just I rytmen och harmonin som Carsten Nash förstår att sätta in sina smashar. Eftersom han har läget under kontroll, behöver han inta ägna sig åt några konvulsiviska jättedunk. Han placerar bollen lungt och effektivt, vilket ger åskådaran “bra vibrationer”.
Karl-Erik Eliasson

Til toppen

 
 
  Friske fisk ; 2002
 oliemaleri 71 x 92 cm